Bandung

Ti Goblogpedia
Révisi per 24 Juli 2010 03.14 ku imported>Abdul Alhazred, o árabe louco
(béda) ← Révisi leuwih heubeul | Témbongkeun révisi kiwari (béda) | Révisi nu leuwih anyar → (béda)
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Dayeuh Bandung (kotamadya) nyaéta puseur dayeuh propinsi Jawa Kulon. Dayeuh ieu dina jaman baheula dipikawanoh minangka Parijs van Java (basa Walanda) atawa “Paris ti Jawa”. Alatan perenahna di dataran luhur, Bandung dipikawanoh minangka tempat anu hawana tiis. Hal ieu ngajantenkeun Bandung minangka salah sahiji dayeuh tujuan wisata. Sedengkeun ayana paguron luhur nagari sarta réa paguron luhur swasta di Bandung nyieun dayeuh ieu dipikawanoh minangka salah sahiji dayeuh pelajar di Indonésia.

Bandung ayeuna[édit]

Bandung kiwari, pinuh ku kandaraan, utamina di jalan-jalan utama. Salain ku angkot (angkutan kota) anu harejo oge aya motor-motor nu lobana kacida siga papatong haliber minuhan jalan di Bandung.